Comunicat de presa 30.08.2016 – 2

Doi comercianți depistați a treia oară comercializând produse fără a afișa proveniența mărfii interziși în piețe timp de un an!

Poliția Locală Timișoara a continuat în cursul zilei de ieri acțiunile în piețele agro-alimentare din Municipiu pentru a verifica dacă este respectată legislația referitoare la desfășurarea actelor de comerț civilizat, la standarde europene. Piața agro-alimentară vizată de această dată a fost Piața Iosefin, unde s-a verificat în primul rând respectarea prevederilor HCL 186/2014 privind marcarea provenienței produselor. Așa cum de altfel s-a anunțat zilele trecute, acest aspect se află în atenția polițiștilor locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor, care au constatat că nu se respectă în totalitate acest act normativ. Mai exact, comercianții trebuie să expună produsele având etichete care să ateste proveniența, dacă produsul este românesc sau de import. Ca urmare a verificărilor efectuate ieri, doi comercianți de legume din Sighetul Marmației – Maramureș și Ghilad – Timiș au fost depistați pentru a treia oară neavând etichetate legumele vândute. Aceștia au fost sancționați cu amenzi de câte 400 lei, constatându-se totodată că au acumulat cele trei puncte penalizare prevăzute de HCL 186/2014, ceea ce presupune că li se interzice rezervarea, închirierea, utilizarea pe bază de tichet de taxare a unei mese în incinta oricărei pieţe de pe raza Municipiului Timişoara, aflate în administraţia SC Pieţe SA timp de un an de la data primirii celui de al treilea punct de penalizare. Închirierea, rezervarea sau taxarea de mese unui comerciant sau producător care a fost penalizat cu trei puncte, înaintea expirării interdicţiei de un an, atrage după sine sancționarea SC Piețe SA cu amendă între 1000 și 2000 lei.

În ceea ce privește alte încălcări ale prevederilor legale, cum ar desfășurarea de acte de comerț fără autorizație sau în alte locuri decât cele permise, nepăstrarea curățeniei, neafișarea datelor de identificare, folosirea de mijloace de cântărire fără mijloace avizate metrologic etc, de la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au aplicat în perimetrul Pieței Iosefin, incluzând și Bdul Regele Carol I din apropiere, peste 190 de sancțiuni în valoare de peste 26.000 lei. Acțiunile privind desfășurarea actelor de comerț în piețele agro-alimentare continuă.

BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ