Comunicat de presa 14.07.2015 – 2

Persoanele care au consumat alcool pe treptele Catedralei Mitropolitane – identificate și sancționate de polițiștii locali

Polițiștii locali au identificat în aceste zile persoanele care au participat, în data de 05.07.2015, la un eveniment organizat la Catedrala Mitropolitană respectiv botez și au fost fotografiate consumând alcool pe treptele lăcașului de cult, circulând cu caleașca trasă de cai. Cei în cauză au fost sancționați pentru faptele prevăzute de Legea 61/1991 republicată, respectiv consum de băuturi alcoolice în locuri publice, sancțiunile aplicate fiind cele maxime prevăzute de lege, iar o sancțiune a fost aplicată la HCL 251/2002 pentru circulația caleștii trasă de cai fără aviz. În total au fost sancționate un număr de nouă persoane cu amenzi însumând 6800 lei. De asemenea, sunt în curs de identificare și proprietarii autovehiculelor care apăreau în imagini, urmând a se lua măsurile legale și în ceea ce îi privește pe aceștia. Cei în cauză au fost prezentați în cursul zilei de ieri dlui primar Nicolae Robu care a avut cu ei o discuție cu privire la cele întâmplate.

Polițiștii locali au mai aplicat sancțiuni în cursul anului trecut la evenimente precum cel petrecut săptămâna trecută pentru încălcarea prevederilor art. 27 din Legea 61/1991 republicată care se referă la organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe.

Poliția Locală atrage atenția tuturor celor care vor organiza evenimente prin care se va perturba ordinea și liniștea publică, și ne referim cu precădere la asemenea evenimente organizate de etnia rromă, că pe raza Municipiuui Timișoara se vor lua măsuri de către toate forțele componente ale sistemului de ordine și siguranță publică pentru prevenirea oricăror încălcări ale legislației în vigoare.

BIROUL COMUNICARE, RELAȚII CU PUBLICUL ȘI REGISTRATURĂ