Comunicat 21.08.2014

Ambrozia continuă sa fie în atenția Poliției Locale

În cursul lunii august polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat verificările în vederea identificării terenurilor în care este prezentă ambrozia, plantă cu potențial alergen, fiind identificate 41 de terenuri noi pentru care în prezent se fac demersuri în vederea identificării proprietarilor și luării măsurilor legale, 21 de terenuri aflate deja în evidența serviciului fiind reverificate.
În urma verificărilor efectuate în luna august, în conformitate cu art. 3 alin. (2) lit. a din H.C.L. 371/2007 (modificată), pentru neasigurarea salubrizării și neîndepărtarea vegetației de acest gen de pe terenurile pe care le dețin au fost aplicate un număr de 18 sancțiuni contravenționale.
Acțiunile pe această linie vor continua și în perioada următoare, Direcţia Poliţiei Locale Timişoara făcând un apel pe această cale către toţi cetăţenii municipiului pentru a lua măsuri de combatere a acestei plante prin cosirea vegetației și salubrizarea terenurilor, în caz contrar riscând amenzi cuprinse între 1500 și 2500 de lei.
Direcția Poliția Locală Timișoara
Biroul Comunicare, Relații cu Publicul și Registratură