Comunicat de presă 29.11.2013 – 2

Doi tineri sancționați deoarece colectau fonduri în zona centrală fără a deține documente legale

Polițiștii locali au identificat joi, în urma unor sesizări, în zona centrală a orașului, două persoane care colectau fonduri în numele unei asociații din Hunedoara fără a deține aprobare din partea Comisiei de Ordine Publică din cadrul Primăriei Timișoara. Cei în cauză, M. Florin, de 19 ani, din Lupeni – Hunedoara, și H. Robert, de 19 ani, din Deva – Hunedoara, strângeau sume de bani pe str. Alba Iulia în numele Asociației Copiii Sufletului Nostru 2009, din Hunedoara, pentru un copil din Arad. Cei doi au declarat că sunt aduși cu microbuzul în fiecare zi în orașe precum Timișoara, Sibiu, Alba Iulia, Arad, Cluj Napoca, fiind plasați de obicei în zonele centrale, după care spre seară sunt transportați la domicilii. În cursul zilei de ieri, în momentul în care au fost depistați, cei doi încercau să se deplaseze în locațiile în care observau că nu există polițiști locali deoarece știau faptul că nu dețin documentele legale pentru a desfășura astfel de activități. Mai mult, unul dintre tineri a mai fost depistat în această situație în urmă cu câteva luni. Cei doi au fost sancționați contravențional conform HCL 160/2009, unul cu avertisment iar celălalt cu amendă de 1000 lei.

Biroul Comunicare, Relații cu Publicul și Registratură