Comunicat 30.10.2013

Sute de ziare, reviste şi cărţi ridicate în vederea confiscării

În data de 28.10.2013, numitul C. Daniel (PFA) din Timişoara a fost depistat de către poliţiştii locali comercializând în faţa Spitalului Judeţean reviste, ziare, cărţi şi CD-uri fără a deţine acord sau aviz emis de Primăria Municipiului Timişoara. În conformitate cu art. 1 lit. b din Legea 12/1990 rep. privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei iar în conformitate cu art.4 alin. 1 poliţiştii locali au dispus ca măsură complementară ridicarea în vederea confiscării a unui număr de aproximativ 500 de ziare, cărţi, reviste şi CD-uri. Numitul C. Daniel a fost sancţionat contravenţional şi cu amendă în valoare de 1000 lei conform art. 3 alin.1 din Legea 61/1991 rep. întrucât la solicitarea documentelor care atestau dreptul de a comercializa pe domeniul public acesta a folosit expresii jignitoare la adresa poliţiştilor, lezându-le demnitatea.

Comercializarea de băuturi alcoolice în perimetrul Campusului Studenţesc sancţionată de poliţiştii locali

În data de 29.10.2013, poliţiştii din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială au acţionat în zona Complexului Studențesc în vederea verificării respectării prevederilor H.C.L. 193/2012 privind delimitarea Campusului Studențesc Timișoara și condițiile de desfășurare a activităților comerciale, de alimentație publică sau prestări servicii în perimetrul Campusului Studențesc Timișoara. În urma acţiunii SC Illinois Com SRL a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2500 lei pentru comercializare de băuturi alcoolice în perimetrul Campusului.

Societate sancţionată pentru lipire de afişe în locuri neautorizate


În urma verificărilor efectuate de catre poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal s-a constatat că SC Body Scream Style SRL, în calitate de organizator, s-a făcut vinovată de lipirea de afişe, în locuri neautorizate, pentru concertul “Cât de departe” – sustinut de trupa Holograf. Societatea menţionată a fost sancţionată contravenţional, în data de 29.10.2013 cu amendă în valoare de 1000 lei, conform art. 40 lit. d din HCL 371/2007 (modificată) privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara, pentru lipirea de afişe pe faţada unui imobil situat pe Calea Martirilor din Timişoara.

Măsuri similare vor fi aplicate tuturor persoanelor fizice sau juridice care nu respectă reglementările legale în domeniul publicităţii.


Verificări privind staţionarea voluntară a vehiculelor de peste 3,5 t

În data de 29.10.2013 poliţiştii locali au acţionat în vederea depistării vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 t staţionate voluntar pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat ale municipiului Timişoara. În urma verificărilor efectuate au fost depistate vehicule de peste 3.5 t staţionate voluntar pe b-dul L. Rebreanu, Calea Şagului, Calea Torontalului, str. Divizia 9 Cavalerie şi str. Ştrandului fiind întocmite 7 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu art.1 din H.C.L. 486/2006 (modificată) privind parcarea vehiculelor grele pe teritoriul municipiului Timişoara.

Biroul Comunicare, Relații cu Publicul și Registratură