Comunicat 28.10.2013

Activitate săptămâna 21-28.10.2013

 • Doi polițiști locali, aflați în afara programului, au imobilizat un bărbat care amenința cu cuțitele mai multe persoane în fața unui club

În seara zilei de 26.10.2013, în jurul orei 22.30, doi polițiști locali care își terminaseră programul de lucru și se deplasau către domicilii cu autoturismul unuia dintre ei, au observat pe str. 3 August 1919, în fața clubului Le Cinema, un bărbat care amenința cu două cuțite cu lama de aproximativ 30 de centimetri un grup de persoane aflat în fața localului. Polițiștii locali s-au deplasat imediat la fața locului și au încercat să-i distragă atenția bărbatului. Acesta i-a atacat cu cuțitele deteriorând autovehicului cu picioarele și cu armele albe pe care le avea asupra sa. Polițiștii locali și-au anunțat colegii din stația de emisie-recepție, între timp trecând la imobilizarea individului. Acesta a fost preluat imediat de polițiștii de la Secția 1 care au sosit și ei la fața locului în urma apelului. Pe lângă încălcarea legii ca urmare a amenințării cu cuțitul la adresa persoanelor din fața clubului amintit, acesta va fi cercetat și pentru ultraj urmând a plăti și daunele provocate în urma deteriorării autovehiculului polițistului local.

 • Verificări pe liniile de transport în comun

  Polițiștii locali au acționat în ultima săptămână pentru depistarea persoanelor care încalcă legislația cu privire la transportul pe mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea furturilor din buzunare, a faptelor de distrugere, de apelare la mila publică etc. Astfel, în urma acțiunilor întreprinse pe liniile autobuzului 46 – Bastion, tramvaielor 1, 2, 8, 6 – în zonele Traian, zona centrală, Sinaia, Piața 700, Iosefin, au fost aplicate un număr de 50 de sancțiuni contravenționale, din care 44 cu avertisment și 6 cu amendă în valoare totală de 1800 lei. O parte din acestea au fost aplicate pentru consumul de semințe în mijloacele de transport în comun și pentru fumatul în tramvaie. De asemenea, au mai fost aplicate alte cinci sancțiuni conform HCL 371/2001 pentru aruncatul chiștoacelor în stațiile RATT.

  • Țigări fără documente găsite abandonate în iarbă

   Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au depistat, în cursul săptămânii trecute, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru monitorizarea curățeniei în piețele orașului, un număr de 98 de pachete de țigări de diferite mărci și un pachet de cafea ascunse în iarbă pe terenul de lângă piața din zona Soarelui. Produsele din tutun au fost abandonate de cei care intenționau să le comercializeze fără a deține documente legale în acest sens. Acestea au fost ridicate de polițiștii locali în vederea predării lor pe bază de proces-verbal reprezentanților Direcției Regionale Vamale, conform legislației în vigoare.

   • Depistat cu un cuțit asupra sa în zona Gării de Est

   Polițiștii locali din Biroului Intervenții Rapide au depistat în cursul serii de 26.10.2013, un bărbat care amenința un altul cu un cuțit pe str. Avram Imbroane, în apropierea Gării de Est. În urma legitimării s-a stabilit că persoana care deținea cuțitul se numește N. Dumitru, din Călui – Olt, și are 32 de ani. Cel în cauză a fost predat polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor.

   Biroul Comunicare, Relații cu Publicul și Registratură