Comunicat 14.10.2013Activitate 09.10.2013 – 13.10.2013[smartslider3 slider=22]

În data de 09.10.2013, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii locali, din cadrul Serviciului Inspecție Comercială, la Școala Generală nr. 30 din Timișoara, str. Aștrilor nr. 13, S.C. Aerobics SRL și S.C. Natur A-Z Company S.R.L., au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 600 de lei fiecare, în conformitate cu art.73, pct.1, lit. a din Ordonanţa Guvernului nr. 99/2000 (republicată) privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea activității comerciale a acestora, deoarece cele două societățile comerciale nu dețin acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale emis de Primăria Municipiului Timișoara.…………………………………………………………………………………………………………………..În data de 11.10.2013, pe stadionul Știința din Timișoara a avut loc prima etapă de testarea fizică anuală a polițiștilor locali din cadrul Direcției Poliției Locale Timișoara. Proba introdusă pentru examenul anual al polițiștilor care constă în rezistență 1000 m barbati, respectiv 800 m femei a fost susținută de o parte a efectivului, urmând ca în perioada următoare să fie susținută și de către cei care nu au putut fi prezenți în această data. 87% dintre cei care au susținut deja această probă s-au încadrat în baremul impus fiecărei categorii de vârstă (acesta fiind reglementat de sistemul Ministerului Afacerilor Interne și valabil pentru structurile din sistemul de ordine și siguranță publică).


………………………………………………………………………………………În data de 12.10.2013, polițiștii locali au depistat o persoană de sex masculin care lipea afișe publicitare inscripționate „Diesel Fitness” în locuri neautorizate, mai exact pe un stâlp aflat la intersecția străzii S. Bărnuțiu cu Piața Badea Cârțan. Numitul B. Silviu Felix, din Galați, a fost sancționat contravențional conform art. 40, lit.a din H.C.L. 371/2007 modificată și completată privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe raza municipiului Timișoara.

……………………………………………………………………………………………………………În data de 13.10.2013, în jurul orei 20.45, în timp ce executau serviciul de patrulare în piața Victoriei din Timișoara, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au fost sesizați prin dispeceratul Poliției Locale despre faptul că două persoane distrug materialul dendrofloricol de pe scuarul ce desparte b-dul Regele Ferdinand de strada 20 Decembrie 1989. Ajunși la fața locului, polițiștii i-au identificat pe F. Alexandru Liviu și B. Magdalena Elisabeta, ambii din Oradea, care aveau asupra lor 21 de fire de trandafiri sustrase din locația amintită în vederea comercializării ulterioare a acestora. Ambele persoane au fost predate Secției 1 de Poliție, din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.Biroul Comunicare, Relații cu Publicul și Registratură,Direcția Poliția Locală Timișoara