Comunicat de presa 23.09.2013

Comunicat de presa

În data de 17.09.2013 in jurul orei 14:50, agenții de poliție locala din cadrul Direcției Poliției Locale Timișoara, cu ocazia executării serviciului s-au sesizat din oficiu asupra faptului că, o persoană de sex masculin care alerga din direcția străzii Proclamația de la Timișoara spre P-ța Sf.Gheorghe a aruncat patru cutii după un autoturism prezentând un comportament suspect.

După legitimarea persoanei în cauză s-a constatat ca se numeste Liviu H. domiciliat în com.Dumbrăvița, acesta declarând că a aruncat acele cutii deoarece le-a sustras din magazinul ”D.M” situat pe str.Carol Telbis.

În urma verificărilor s-au depistat asupra sa 4 cutii cu apă de parfum. S-a luat legătura cu conducerea magazinului care după vizualizarea benzilor video preluate de camerele de supraveghere, au constatat sustragerea bunurilor mai sus menționate la ora 14:24.

În conformitate cu prevederile art.12 din Legea nr.155/2010 și ale art.23, lit”e” din H.G. 1332/2010, s-a procedat la reținerea, conducerea și predarea persoanei și a bunurilor găsite asupra sa către Secția 1 de Poliție din cadrul Poliției Municipiului Timișoara în vederea continuării cercetărilor.


Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră al Poliției Locale Timișoara aflați în timpul executării serviciului s-au autosesizat asupra faptului că o persoană se deplasa cu un moped pe B-dul Revoluței în direcția P-ței Traian fără a folosi luminile de întâlnire.

Ca urmare s-a procedat la oprirea și legitimarea persoanei în cauză constatându-se ca este vorba despre numitul Sandor B. din Timișoara. Acesta a declarat că nu posedă permis de conducere fapt confirmat ca urmare a verificărilor făcute prin intermediul Dispeceratului Direcției Poliției Locale.

Conducătorul mopedului a fost sancționat conform art.161, al.2 din R.A OUG 195/2002 R.

În conformitate cu prevederile art.12 din Legea nr.155/2010 și ale art.23, lit”e” din H.G. 1332/2010, s-a procedat la reținerea, conducerea și predarea persoanei depistate către I.P.J.Timiș – Serviciul Rutier în vederea continuării cercetărilor.

Biroul Comunicare, Relații cu Publicul și Registratură

Direcția Poliția Locală Timișoara