Comunicat de presa 16.09.2013

Activitate desfasurata in săptămâna 09-16.09.2013

  • Polițiștii locali din cadrul Biroului Intervenții Rapide aflați în patrulare pe str. I.C. Brătianu au depistat, în noaptea de 15 spre 16 septembrie, două persoane care tăiau trandafirii aflați în spațiul amenajat lângă Parcul Civic. În urma legitimării s-a stabilit că persoanele în cauză se numesc L. Teodora și B. Mariana, ambele din Timișoara. Asupra acestora au fost găsite 58 de fire de trandafiri roșii și 17 fire de trandafiri albi, două foarfeci și un clește. Cele două persoane au fost predate pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii de furt polițiștilor de la Secția 1.

  • Polițiștii locali aflați în patrulare în cursul zilei de vineri 13 septembrie au intervenit pentru luarea măsurilor legale în cazul unui bărbat care a lovit în față o vânzătoare de la o societate comercială de pe str. J. Preyer, fapt sesizat de cea de-a doua vânzătoare precum și de clienții magazinului. Cel în cauză se numește L. Mircea, are 43 de ani și domiciliul în Moșnița Nouă. Asupra acestuia s-a găsit un un cuțit. Bărbatul a fost predat pentru continuarea cercetărilor polițiștilor de la Secția 3.
  • Ca urmare a sesizărilor venite de la cetățeni, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au efectuat, în ultima săptămână, verificările cu privire la existența unor macarale pe un teren de pe Bdul Industriei. În urma acestor verificări s-a stabilit că un număr de două macarale se aflau în fața sediului unei firmei de pe Bdul Industriei nr. 2B pentru a fi reparate. Drept urmare s-a luat măsura aplicării unei somații cu termen ca reprezentanții firmei să ridice autovehiculele de pe domeniul public.
  • Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au organizat în data de 12.09.2013 o acțiune pe str. Cerna, în zona Spumotim, pentru depistarea, monitorizarea și luarea măsurilor de salubrizare în cazul mai multor adăposturi improvizate de oameni fără adăpost. De altfel, în locația respectivă au mai fost organizate astfel de acțiuni și în trecut. Astfel, în cursul zilei de joi au fost depistate un număr de 12 persoane, dintre care patru minori, cu domicilii în Sânnicolau Mare, Jimbolia, Cătina – Cluj, Moșnița Veche, Cluj Napoca. Cei în cauză au fost sancționați cu avertisment pentru că au improvizat pe domeniul public adăposturi și au fost îndrumați către localitățile de domiciliu, iar zona a fost salubrizată.

  • Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au efectuat, în ultima săptămână, acțiuni împreună cu reprezentanții Direcției de Mediu, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, în Cartierul Steaua, respectiv în parcul din zonă, ca urmare a sesizărilor referitoare la prezența unor persoane care consumă alcool, degradează mobilierul urban, tulbură ordinea și liniștea publică, nu respectă regulile de conviețuire socială producând disconfort cetățenilor din cartier. Astfel, au fost depistate și sancționate un număr de 11 persoane pentru consumul de alcool, precum și pentru pătrunderea cu câini în spațiul de joacă și abandonarea de resturi nealimentare și coji de semințe pe jos. De asemenea, s-a constatat că obiectele de joacă din parc erau desenate cu graffiti, un aparat de joacă avea brațele rupte, iar fântâna publică avea robinete lipsă. Astfel de acțiuni punctuale vor mai fi organizate și pe viitor.

  • Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat pe lângă alte acțiuni și verificări în ceea ce privește activitatea desfășurată de două chioșcuri de la intersecția străzilor 1 Mai cu str. C. Brediceanu (Piaţa 700). Unul dintre acestea desfășoară activitate exclusivă de vânzare a biletelor RATT, iar cel de-al doilea este închiriat de Regia Autonomă de Transport unei societăți comerciale care vinde atât bilete RATT, cât şi produse de patiserie, activitate pentru care nu deține Acord pentru desfăşurarea activităților comerciale, emis de Primăria Municipiului Timişoara, conform HCL 139/2011. Drept urmare s-a aplicat sancțiune contravențională cu avertisment.

Biroul Comunicare, Relații cu Publicul și Registratură

Direcția Poliția Locală Timișoara