comunicat 19.08.2013

Activitatea săptămânală a Poliției Locale în perioada13-19.08.2013

Polițistii locali desfășurând serviciul de patrulare auto în noaptea de 14.08.2013 pe strada C.D.Loga în jurul orei 03:45, au observat trei tineri de sex masculin care traversau strada având asupra lor un bagaj voluminos. La apariția echipajului de Poliție Locală cei trei au abandonat bagajul și au fugit în direcții diferite.

S-a trecut la urmărirea unuia dintre persoane dar acesta și-a pierdut urma în întuneric.

Întorși la fața locului, în imediata apropiere a bagajului se afla staționat un autoturism echipat taxi ce avea porbagajul deschis lângă acesta asteptând o persoană care conform declarației taximetristului astepta cele trei persoane și care a fugit sărind gardul spre Parcul Rozelor.

La deschiderea bagajului polițiștii locali au constatat că acesta conținea un tricou, un cearșaf și 1095 pachete de țigări.

Bunurile au fost înregistrate ca abandonate, ulterior s-a constatat faptul că la Secția 1 de Poliție a Municipiului Timișoara s-a depus o plângere conform căreia reiese că bunurile au fost sustrase de la o gelaterie din zona centrală, acestea fiind predate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.


Urmare a unei sesizări telefonice în care un cetățean reclama că în apropierea locuinței unde domicilează este un șantier care tulbură liniștea locatarilor, polițiștii locali s-au deplasat la adresa menționată unde au consatat că cele sesizate se confirmă. Deși ora era una foarte târzie respectiv 00:20, șantierul încă funcționa și prin utilajele folosite producea zgomot foarte mare.

Responsabilul lucrării a fost sancționat conform prevederilor legii 61/1991 republicată cu amendă de 500 lei și atenționat să oprească lucrările.


Proprietarii de cai își abandonează animalele pe domeniul public din municipiul Timișoara. Aceste aspecte au fost semnalate de cetățeni și ulterior constatate de polițiștii locali pe bulevardul Eroilor de la Tisa unde au fost defistați că sunt lăsați în libertate doi cai.

Polițiștii locali s-au deplasat în cartierul Cunți pentru a identifica proprietarul. Ca urmare a constatărilor și ulterior a identificării proprietarului s-a luat măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată în valoare de 100 lei.


Serviciul Circulație Rutieră au constatat în zilele ce au trecut patru noi cazuri de infracțiune privind încălcarea prevederilor OUG 195/2002. Conducătorii de mopede au fost depistați în trafic pe b-dul Revoluției, străzile Victor Hugo, Progresului și Teatrului, circulând neregulamentar, fără a deține permis de conducere valabil. Ca urmare a celor constatate polițiștii locali au predat persoanele Serviciului Rutier din cadrul IPJ Timiș pentru continuarea cercetărilor.

Consilier Nicoleta Popa-purtător de cuvânt

POLIȚIA LOCALĂ TIMIȘOARA