Comunicat 01.12.2012

Poliția Locală Timișoara a participat la manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a RomânieiDirecția Poliției Locale Timișoara a participat, astăzi, 1 Decembrie, la parada dedicată Zilei Naționale a României, alături de celelalte forțe din sistemul național de apărare și de ordine publică. Polițiștii locali au defilat cu patru motoscutere conduse de polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră, două autoturisme din dotarea Serviciului Ordine și Siguranță Publică, un autoturism al Serviciului Protecția Mediului și un microbus din dotarea Echipei de Intervenție Rapidă, flancat de șase polițiști locali în ținute specifice de intervenție.

Direcția Poliției Locale Timișoara s-a înființat la nivelul Municipiului nostru prin HCL 441/2010, în baza Legii 155/2010 a Poliției Locale. Prin acest act normativ au fost conferite Poliției Locale atribuții noi, pe lângă asigurarea ordinii și liniștii publice, în domeniile circulației rutiere, disciplinei în construcții și afișajului stradal, protecției mediului, inspecției comerciale și evidența persoanei. De la începutul anului 2011, o dată cu intrarea în vigoare a Legii 155/2010, Poliția Locală Timișoara a efectuat demersurile instituționale pentru funcționarea acestor servicii și școlarizarea în unitățile specializate ale Ministerului Administrației și Internelor a unui număr de 45 de polițiști locali, urmând ca în perioada următoare întreg efectivul să fie specilizat în aceste unități.

Poliția Locală Timișoara este o instituție care acționează exclusiv în slujba cetățeanului, ce a reușit cu timpul să câștige încrederea timișorenilor care doresc un oraș civilizat și liniștit. Acest lucru este confirmat și de numărul sesizărilor înregistrate de la cetățeni care a crescut de la an la an, astfel că de la 4667 sesizări primite în 2011 s-a ajuns până în prezent la 6000 de solicitări.

Direcţia Poliţia Locală Timişoara se află în prezent într-o fază avansată de implementare a Sistemului de Control Intern Managerial, iar în cursul acestui an a obţinut certificarea în ceea ce priveşte implementarea sistemului de management al calităţii conform prevederilor standardului ISO 9001, stabilindu-se proceduri de eficientizare a soluționării problemelor cetățenilor sub deviza ”Servim comunitatea!”

DIRECȚIA POLIȚIEI LOCALE TIMIȘOARA