Comunicat 30.03.2012

Actiuni comune ale poliţiştilor locali din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara

        În perioada 28 – 29.03.2012 poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara au participat la o serie de acţiuni şi razii organizate pe teritoriul municipiului, în baza Protocolului de Colaborare dintre cele două instituţii. Astfel, în data de 28.03.2012 poliţiştii locali din cadrul Secţiei 2 Poliţie Locală au participat împreună cu poliţişti ai Secţiilor 4 şi 5  din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara la o acţiune organizatăîn vederea combaterii şi prevenirii faptelor de vagabondaj, cerşetorie, prostituţie, depistarea persoanelor urmărite şi a suspecţilor de furturi din locuinţe. În urma acţiunii, poliţiştii locali au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 400 lei conform Legii 61/1991 rep. privind ordinea şi liniştea publică, 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 120 lei conform OUG 97/2005 privind evidenta,  domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani. Au fost legitimate un număr de 13 persoane din care 5 au fost îndrumate catre localităţile de domiciliu.
         În vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi linişte socială în rândul cetăţenilor şi pentru a preveni şi combate infracţiunile de orice natură, în data de 29.03.2012 un număr de 11 poliţişti locali au participat împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, I.S.U. Banat, I.T.M. şi Biroul Poliţiei Rutiere la o razie organizată  de Secţia 3 din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara.        
        Acţiunea a vizat zona pieţelor agroalimentare Iosefin şi Doina, platoul de pe str. Dâmboviţa, zona bazarelor de pe str. C. Brâncoveanu etc. În urma raziei organizate, poliţiştii locali au constatat şi aplicat  un număr de 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.980 lei, după cum urmează:
        – 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei conform Legii 61/1991 rep. privind ordinea şi liniştea publică. Dintre acestea cele mai multe au fost aplicate pentru atragerea de persoane în vederea practicării de raporturi sexuale pentru a obţine foloase materiale.
        – 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 160 lei conform OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români;
        – 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 420 lei in conformitate cu OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice;
        – o sancţiune contravenţională în valoare de 400 lei conform HCL 139/2011  pentru aprobarea Regulamentului privind condiţiile de desfăşurare a activităţii de comerţ stradal pe raza mun. Timişoara.
Totodată, poliţiştii locali l-au depistat pe Gheorghe P.de 50 ani, din sat. Cutina, jud. Timiş în timp ce încerca să comercializeze, în Piaţa Iosefin, mai multe lădiţe cu fructe pe care le-a sustras dintr-un autoturism parcat pe str. Iancu Văcărescu din Timişoara. Cel în cauză a fost predat Secţiei 3 din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara în vederea continuării cercetărilor.
        Menţionăm că astfel de acţiuni comune vor continua şi în perioada următoare.

        cons.Velicu Georgina
        POLITIA LOCALA TIMISOARA