Comunicat 08.03.2012

Acţiuni comune Secţia 2 Poliţie Locală – Secţiile 4 şi 5 Poliţie pe linie de ordine publică pe timp de noapte , transport persoane fără autorizaţie, taximetrie şi alte fapte

 

        Poliţiştii locali de la Secţia 2 au efectuat, în ultima săptămană, acţiuni comune împreună cu agenţii de la Secţia 4 şi 5 Poliţie pe linia depistării persoanelor care nu respectă legislaţia referitoare la păstrarea ordinii şi liniştii publice pe timp de noapte, precum şi în zona barurilor şi altor unităţi de acest gen, pentru depistarea  conducătorilor auto care încalcă legislaţia privind oprirea şi staţionarea pe raza municipiului Timişoara, a respectării legii taximetriei de către conducătorii auto care desfăşoară astfel de activităţi, a legislaţiei referitoare la efectuarea de transport persoane fără autorizaţie, precum şi privind fapte legate de păstrarea curăţeniei şi protecţia mediului şi a altor fapte ilegale. Împreună cu Secţia 4, poliţiştii locali au aplicat un număr de 13 sancţiuni de peste 1750 lei, cele mai multe dintre acestea conform Legii 61/1991 pentru provocare de scandal, consum de alcool pe domeniul public, fiind aplanate şi două stări conflictuale, iar 6 persoane au fost avertizate. 
        Alte 4 sancţiuni au fost aplicate conform OUG 97/2005 pentru nereguli privind  evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate. Un număr de 16 baruri au fost verificate pentru a se stabili dacă îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu normele legale. La acţiunile organizate de Secţia 2 Poliţie Locală,  împreună cu Secţia 5 Poliţie, au fost aplicate un număr de 16 sancţiuni în valoare de 2850 lei, pentru perturbarea liniştii publice, nerespectarea regulamentului privind desfăşurarea activităţii de transport persoane în regim de taxi, a legislaţiei privind  evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate. Alte 16 persoane au fost îndrumate către localităţile de domiciliu. Astfel de acţiuni continuă şi în perioada următoare.

Purtător de cuvant Poliţia Locală Timişoara,Consilier Daniela Seracin