Comunicat 16.02.2012

Activităţi privind fluidizarea traficului rutier, identificarea persoanelor fără adăpost şi verificări cu privire la respectarea obligaţiilor de îndepărtare a zăpezii

        În perioada 15 – 16.02.2012 poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara au desfăşurat activităţi privind fluidizarea traficului rutier, identificarea persoanelor fără adăpost şi au efectuat verificări cu privire la respectarea obligaţiilor pe care le au cetăţenii şi agenţii economici de îndepărtare a zăpezii.
        În perioada menţionată  au fost întocmite 29 de somaţii conform H.C.L. 371/2007 modif. privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara, pentru nerespectarea obligaţiei de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, după cum urmează:
        – 13 de somaţii au fost aplicate unor agenţi econimici, conform art. 1 lit. ‚n’ din H.C.L. 371/2007 modif.
        – 14 de somaţii au fost aplicate unor asociaţii de proprietari, conform art.2 lit ‚k’ din H.C.L. 371/2007modif.
        – 2 somatii s-au aplicat unor persoane fizice, conform conform art.2 lit ‚k’ din H.C.L. 371/2007 modif.
         De asemenea, au fost identificate 20 persoane fără adăpost, 19 dintre acestea fiind preluate de către Adăpostul temporar pentru primirea persoanelor fără adăpost, situat pe str. Învaţătorului nr.8 (Punctul Termic), iar în cazul uneia s-a solicitat sprijinul echipajelor de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale.
         Menţionăm că şi în perioada următoare, datorită condiţiilor meteorologice cu care ne confruntăm, poliţiştii locali vor acţiona cu precădere pe aceste linii.

         cons.Velicu Georgina – purtator de cuvant
         POLITIA LOCALA TIMISOARA