Comunicat 08.02.2012

Activităţi privind fluidizarea traficului rutier, identificarea persoanelor fără adăpost,verificări privind obligaţia de îndepărtare a zăpezii de pe trotuare

        În perioada 07 – 08.02.2012 poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara au desfăşurat activităţi privind fluidizarea traficului rutier, identificarea persoanelor fără adăpost şi au efectuat verificări cu privire la respectarea obligaţiilor pe care le au cetăţenii şi agenţii economici de îndepărtare a zăpezii de pe trotuare.
        În perioada menţionată  au fost întocmite 75 de somaţii conform H.C.L. 371/2007 modif. privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara, pentru nerespectarea obligaţiei de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, după cum urmează:
        – 59 de somaţii au fost aplicate unor agenţi econimici, conform art. 1 lit. ‚n’ din H.C.L. 371/2007 modif.
        – 10 de somaţii au fost aplicate unor asociaţii de proprietari, conform art.2 lit ‚k’ din H.C.L. 371/2007modif.
        – 4 somatii s-au aplicat unor persoane fizice, conform conform art.2 lit ‚k’ din H.C.L. 371/2007 modif.
        De asemenea, în acest interval au fost identificate 7 persoane fără adăpost, 4 dintre acestea fiind predate la Adăpostul temporar pentru primirea persoanelor fără adăpost, situat pe str. Învaţătorului (Punctul Termic), 2 au fost predate Centrului Specializat situat pe str. Ioan Slavici, iar într-un  caz s-a solicitat preluarea persoanei de către un echipaj al ambulanţei.
        Menţionăm că şi în perioada următoare poliţiştii locali vor acţiona cu precădere pe aceste linii.

        cons.Velicu Georgina – purtator de cuvant
        POLITIA LOCALA TIMISOARA