Comunicat 07.02.2012

Activităţi privind fluidizarea traficului rutier, identificarea persoanelor fără adăpost şi verificări cu privire la respectarea obligaţiilor de îndepărtare a zăpezii de pe trotuare

        În perioada 06 – 07.02.2012 poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale Timişoara au desfăşurat activităţi privind fluidizarea traficului rutier, identificarea persoanelor fără adăpost şi au efectuat verificări cu privire la respectarea obligaţiilor pe care le au cetăţenii şi agenţii economici de îndepărtare a zăpezii de pe trotuare.
        În perioada menţionată s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 500 lei şi au fost întocmite 54 de somaţii conform H.C.L. 371/2007 modif. privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara, pentru nerespectarea obligaţiei de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, după cum urmează:
        – 32 de somaţii au fost aplicate unor agenţi econimici, conform art. 1 lit. ‚n’ din H.C.L. 371/2007 modif.
        – 20 de somaţii au fost aplicate unor asociaţii de proprietari, conform art.2 lit ‚k’ din H.C.L. 371/2007modif.
        – 2 somatii s-au aplicat unor persoane fizice, conform conform art.2 lit ‚k’ din H.C.L. 371/2007 modif.
        De asemenea, au fost identificate 4 persoane fără adăpost, acestea fiind preluate de către echipaje ale ambulanţei pentru a li se acorda îngrijiri.
        În continuare, având în vedere avertizările emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie pentru următoarea perioadă, poliţiştii locali vor acţiona pe aceste linii, solicitănd totodată sprijinul cetăţenilor în vederea respectării obligaţiilor pe care le au cu privire la îndepărtarea zăpezii şi gheţii de pe trotuare.

         cons.Velicu Georgina – purtator de cuvant
         POLITIA LOCALA TIMISOARA