comunicat 13.01.2012

Acţiune desfăşurată în zona C.Brâncoveanu


 

În urma numeroaselor sesizări primite de la cetăţeni, în data de 12.01.2012 poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal au organizat o acţiune în vederea verificării sistemelor publicitare amplasate pe domeniul public de pe str. C. Brâncoveanu.În urma verificărilor efectuate s-a constatat existenţa unor astfel de sisteme publicitare amplasate fară a deţine acord pentru publicitate temporară eliberat de Primăria Municipiului Timişoara în cinci locaţii,  societăţile comerciale în cauză fiind:

–          S.C. Stop Shop S.R..L – str. C. Brâncoveanu nr. 20 şi nr. 29;

–          S.C. Marsaillaise S.R.L.- str. C. Brâncoveanu nr. 24;

–          S.C. Raulo All S.R.L. – str.  C. Brâncoveanu nr. 5;

–          P.F.A.  L. Petre – str.  C. Brâncoveanu nr.29.

Totodată, s-a constatat că în locaţiile str. C. Brâncoveanu nr. 20, 24 şi 29 există montate şi pe faţada imobilelor sisteme publicitare fară acord de publicitate temporară.

Potrivit HCL 160/28.04.2009 privind aprobarea Regulamentului de publicitate stradală în municipiul Timişoara, capitolul VIII – contravenţii şi sancţiuni, art. 29 „nerespectarea prezentului regulament atrage după sine răspunderea materială, disciplinară sau contravenţională, dupa caz”. Conform art. 30, pct. 6, „constituie contravenţie, conform acestui regulament, şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 1.000  la 2.000 lei exercitarea activităţilor de publicitare, promovare, reclamă, informare, prezentare, aşa cum au fost definite de cap. II pct. a – s pe domeniul public sau privat al municipiului Timişoara fără a deţine acord pentru publicitate temporară”.

Reprezentanţii celor trei societăţi comerciale şi a P.F.A. au fost avertizaţi verbal cu privire la aducerea aleii pentru circulaţia pietonală la starea iniţială în termen de o zi, urmând ca, în caz de neconformare să fie aplicate prevederile HCL 160/2009.

cons.Velicu Georgina – purtator de cuvant
         POLITIA LOCALA TIMISOARA