Comunicat 12.01.2012

Drept la replică

În urma articolului intitulat “Primăria Timişoara- indiferentă faţă de focarul de infecţie de la fosta I.R.A” publicat  miercuri 11 ianuarie 2012 sub semnătura d-lui Gheorghe Miron,  in ziarul Ziua de Vest, dorim să aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că în data de 20.10.2011, cu ocazia desfăşurării activităţilor specifice pe linie de protecţia mediului şi gospodărirea municipiului, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului s-au sesizat din oficiu cu privire la starea insalubră a terenului şi starea avansată de degradare a clădirilor de pe str. Circumvalaţiunii nr. 4  pe care a funcţionat fosta Întreprindere de Reparaţii Auto (IRA).

În urma verificărilor efectuate pentru identificarea proprietarilor s-a constatat că terenul se află în proprietatea S.C. Continental Hotels S.A. şi respectiv S.C. Property SPV 2 S.R.L, ambele societăţi comerciale având sediul în Bucureşti, societăţi cărora în data de 29.11.2011 le-au fost transmise adrese cu termen, cu solicitarea de a lua măsuri pentru asigurarea salubrizării şi împrejmuirii terenurilor pe care le deţin în proprietate, în conformitate cu prevederile HCL 371/2007(modificată) privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul municipiului Timişoara.

Având în vedere că cele două societăţi comerciale nu s-au conformat solicitărilor noastre, s-a luat măsura sancţionării contrevenţionale a acestora cu amendă în valoare de 1.500 lei, pentru fiecare societate, conform prevederilor legale.

În continuare serviciul de specialitate din cadrul Poliţiei Locale Timişoara v-a urmării ca factorii responsabili să intre în legalitate.

cons.Velicu Georgina – purtator de cuvant
         POLITIA LOCALA TIMISOARA