Comunicat 10.12.2012

Acţiuni desfăşurate pe linie de circulaţie rutieră

În perioada 02 – 08.01.2012 poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie au desfăşurat activităţi de asigurare a fluenţei traficului rutier la nivelul municipiului Timişoara şi de disciplinare a conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale.
            În cadrul activităţii desfăşurate s-a urmărit respectarea de către conducătorii auto a normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul pe străzi cu sens unic, în scopul asigurării unei fluenţe a traficului la nivelul municipiului.
            Astfel, în perioada menţionată s-a constatat şi aplicat un număr de 119 de sancţiuni în valoare de 21.770 lei, după cum urmează :
– 111  sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.530 lei s-au aplicat în conformitate cu O.U.G. 195/2002 rep. privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea indicatorului «oprirea interzisă»;
– 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.140 lei s-au aplicat conform H.C.L.371/2007 modif. privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe raza municipiului Timişoara. Dintre acestea cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe locuri de parcare rezervate pentru persoanele cu handicap.
– 1 sancţiune contravenţională în valoare de 100  lei a fost aplicată conform Legii 38/2003 (actualizată) privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere;
             Totodată, au fost ridicate 24 de autovehicule iar alte 5 au fost blocate, aplicându-se şi un număr de 20 colante autoadezive.

cons.Velicu Georgina – purtator de cuvant
         POLITIA LOCALA TIMISOARA