Comunicat 16.12.2011

Acţiune privind  verificarea activităţilor comerciale de alimentaţie publică

        În data de 02.12.2011, datorită numeroaselor sesizări primite de la cetăţeni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială au organizat o acţiune privind  verificarea activităţilor comerciale de alimentaţie publică, desfăşurate pe timp de noapte, pe raza municipiului Timişoara. În cadrul acţiunii s-a verificat respectarea orarului de funcţionare, respectarea ordinii şi liniştii publice şi existenţa acordului de funcţionare emis de Primăria Municipiului Timişoara la un număr de 4 societăţi comerciale.
        În urma verificărilor efectuate,  poliţiştii au aplicat societăţii comerciale S.T, situate pe str. Simion Bărnuţiu, o sancţiune contravenţională în valoare de 600 de lei pentru nerespectarea orarului de funcţionare, conform O.G. 99/2000 (actualizată) privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.
         De asemenea, o sancţiune contravenţională, în valoare de 500 de lei, a fost aplicată conform art.3 pct.26 din Legea 61/1991 rep. privind ordinea şi liniştea publică, societăţii comerciale S.T, situate pe str. Mărăşti, pentru tulburarea liniştii locatarilor prin producerea de zgomote la intensitate mare. Datorită faptului că această societate a încălcat în mod repetat dispoziţiile legale privind liniştea şi ordinea publică, în conformitate cu art. 78 din O.G. 99/2000, procesele verbale încheiate acestei societăţi au fost transmise Biroului Autorizări, Publicitate şi Comerţ din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara cu propunerea de suspendare a activităţii comerciale timp de 30 de zile sau reducerea orarului de funcţionare.
        Menţionăm că acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare.

        cons.Velicu Georgina – purtator de cuvant
        POLITIA LOCALA TIMISOARA