Comunicat 17.10.2011

Controale privind Disciplina in Constructii si Afisajul Stradal

        In perioada 10 – 14.10.2011 politistii locali din cadrul Serviciului Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal au efectuat 32 de controale in vederea  identificarii societatilor comerciale care au montate firme pe fatada sau detin panouri publicitare si pentru identificarea lucrarilor de constructii executate fara autorizatie de construire.
        In urma  controalelor s-au aplicat :
        – 3 sanctiuni contraventionale in valoare de 900 lei, pentru instalare panouri cu denumirea firmei fara a avea autorizatie eliberata de Primaria Municipiului Timisoara, conform H.C.L. 371/2007 modif. privind constatarea si sanctionarea contraventiilor pe teritoriul municipiului Timisoara.
        – 1 sanctiune contraventionala in valoare de 10.000 lei pentru lucrari executate fara autorizatie de construire, conform Legii 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii  
        – 1 sanctiune contraventionala pentru izolare termica exterioara la bloc de locuinte, aplicata in conformitate cu Legea 50/1991, pentru care urmeaza a fi stabilite masurile si cuantumul de catre Institutia Arhitectului Sef.
        De asemenea, s-au intocmit 2 dispozitii de demolare pentru panouri publicitare si s-au intocmit si transmis catre Directia de Cultura 3 dosare cu privire la lucrari executate fara autorizatie de construire/demolare in zona de monumente sau de protectie a acestora

        cons.Velicu Georgina – purtator de cuvant
        POLITIA LOCALA TIMISOARA