Comunicat 11.10.2011

Actiune de verificare a comerciantilor care au ca obiect de activitate alimentatia publica
  

        In perioada 03-06.10.2011 politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie Comerciala au organizat o actiune in vederea verificarii comerciantilor care au ca obiect de activitate alimentatia publica sau care comercializeaza marfuri alimentare.
        Actiunea s-a desfasurat in zona Complexului Studentesc- Aleea Studentilor, str. I. Vidu si strazile adiacente, zona Fratelia, str. Lisabona, Ciobanului, Maslinului, in perimetrul delimitat de Calea Sagului- B-dul L. Rebreanu, B-dul Sudului, zona Aradului in perimetrul delimitat de Calea Torontalului, Aleea CFR si str. Constructorilor.
        In perioada mentionata au fost verificati un numar de 20 de comercianti si s-au aplicat 14 sanctiuni in valoare de 3.500 lei, dupa cum urmeaza:
        • 6 sanctiuni contraventionale, pentru lipsa acordului de functionare emis de Primaria Municipiului Timisoara si nerespectarea prevederilor din Legea Comertului, conform OG 99/2000
        • 1 sanctiune contraventionala, pentru desfasurarea de comert stradal neautorizat, terase sezoniere, in conformitate cu HCL 43/2011.
        • 3 sanctiuni contraventionale pentru comert alimentatie publica neautorizat, conform HCL 139/2011.
        • 4 sanctiuni contraventionale pentru neafisarea preturilor, conform HG 947/2000.
        Mentionam ca actiunile pe aceasta linie vor continua si in perioada urmatoare.

         cons.Velicu Georgina – purtator de cuvant
         POLITIA LOCALA TIMISOARA