Comunicat 11.05.2011- Sanctionati pentru nerespectarea legii

Lucrări la carosabil fără respectarea normelor de protecţie a mediului


  

Ieri după-masa, în zona Calea Şagului poliţiştii locali au depistat angajaţii SC Superconstruct SRL care executau lucrări la partea carosabilă şi trotuar. Ca urmare a acestei activităţi molozul şi praful rezultat era răspândit în aer, lucru care duce la poluarea mediului înconjurător.

Pe numele societăţii s-a întocmit proces verbal de sancţionare contravenţională în valoare de 1500 lei pentru nerespectarea HCL 371/2007 modificată, care prevede ca măsură obligatorie împiedicarea  producerii şi răspândirii prafului în şi din  incinta organizărilor de şantier, pe traseul  lucrărilor  edilitar – gospodăreşti şi pe amplasamentele de lucrări de demolare construcţii,  prin realizarea stropirii, prin pulverizare cu apă, a amplasamentului sau porţiunilor din clădire supuse demolării. De asemenea au fost aplicate alte două sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 republicată, ca urmare a refuzului de legitiare a doi dintre lucrători la cererea îndreptăţită a agentului constatator în cuantum de 200 lei.

Pe această cale aducem la cunoştiinţă atât cetăţenilor cât şi societăţilor comerciale care execută lucrări de profil, că aceste activităţi pot fi întrprinse doar cu respectarea obligaţiilor prevăzute în legislaţie tocmai pentru a nu polua aerul şi mediul înconjurător.


 

Consilier Nicoleta Popa- purtător de cuvânt

POLIŢIA LOCALĂ TIMIŞOARA