Comunicat 12.04.2011- Noi verificari a factorilor ce polueaza

Controalele pe linie de protecţia mediului continuă

Serviciul Protecţia Mediului continuă şi în această lună verificările punctuale în ceea ce priveşte identificarea operatorilor economici care încalcă legislaţia în vigoare referitoare la protejarea mediului şi a factorilor care duc la poluare.

În perioada 04-08.04.2011, poliţiştii locali au verificat starea de curăţenie a platformelor industriale la un număr de 12 societăţi comerciale care au ca obiect de activitate executarea unor construcţii.

Au fost constatate nereguli în ceea ce priveşte lipsa plasei de protecţie la schela ridicată, situaţie care propagă praful şi molozul în aer, depozitarea necontrolată a deşeurilor rezultate din construcţii, arderea deşeurilor (rumeguş, lemn, bidoane de ulei) pe spaţiile vezi, fapte care au dus la sancţionarea contravenţională a operatorilor economici cu amenzi în valoare de 4000 lei, în conformitate cu HCL 371/2007 modificată.

De asemenea a fost verificat gradul de salubrizare şi principalele surse de poluare cu praf pe străzile Mătăsarilor, Cometri, Fr. Mistral, Bobâlna şi Rozelor, costatându-se prezenţa unor cantităţi de praf la rigolele carosabilului pe străzile Demetriade, Frigului, Holdelor care este antrent de vehiculele aflate în trafic.


 

Consilier Nicoleta Popa-purtător de cuvânt

POLIŢIA LOCALĂ TIMISOARA