Comunicat 23.03.2011- Legislatie rutiera

Poliţiştii locali au fost testaţi pe linie de legislaţie rutieră

               

Ieri la sediul Poliţiei Locale a avut loc testarea privind cunoştiinţele Codului Rutier, având în vedere că începând cu luna aprilie a acestui an poliţiştii locali selecţionaţi vor trebui să urmeze un curs obligatoriu, prevăzut de Legea 155/2010.

Testarea a fost supravegheată de către dl. Nicoale Istrat,  comisar şef în cadrul Serviciului Poliţie Rutieră Timişoara, şi a avut rolul de a pregăti cadrele pentru activităţile specifice pe linie de circulaţie rutieră.

Conducerea Poliţiei Locale Timişoara a nominalizat un număr de 42 de poliţişti locali, care vor urma cursurile de legislaţie rutieră, coordonate de către Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Pregătirea specifică a poliţiştilor locali se va desfăşura în două etape, astfel că începând cu luna viitoare, 23 de poliţişti locali se vor deplasa la centrul de perfecţionare al cadrelor M.A.I. de la  Lugoj pentru o perioadă de 3 luni, unde vor aprofunda legislaţia în domeniu atât prin cursuri teoretice cât şi practice, urmând ca la terminare să aplice pe raza municipiului Timişoara prevederile Codului Rutier împreună cu Poliţia Rutieră.


 

Consilier Nicoleta Popa-purtător de cuvânt

POLIŢIA LOCALĂ TIMISOARA