Comunicat 16.03.2011- Politistii locali verifica activitatea din spalatoriile auto si din service-uri

Spălătorii auto, service-uri şi depozite verificate de poliţiştii locali
 

În perioada 21.02-14.03.2011 poliţiştii locali au verificat legalitatea activităţilor operatorilor economici din municipiul Timişoara care desfăşoară exerciţii comerciale de tip spălătorie auto, schimbări cauciucuri, echilibrări roţi, centre de diagnoză şi depozitări de materiale din construcţii.

Au fost verifiate un număr de 41 de societăţi din care 22 de spălătorii auto, 14 service-uri-vulcanizări şi 5 depozite de materiale de construcţii.

În conformitate cu prevederile HCL 102/2009 operatorii economici care desfăşoară astfel de activităţi au obligaţia de a funcţiona în spaţii complet închise cu condiţia să corespundă necesităţilor şi confortului populaţiei din zonă, fără să dăuneze relaţiilor cu vecinătăţile şi să fie puse în practică toate măsurile pentru protecţia mediului înconjurător. Aceste activităţi pot funcţiona doar în urma obţinerii autorizaţiei conform legislaţiei în vigoare, după obţinerea tuturor avizelor şi având acordul vecinilor direct afectaţi.

Neregulile constatate au fost numeroase, fiind aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevedeilor HCL 102/2009 şi a Legii 650/2002 în valoare totală de 67.100 lei.

Verificările vor continua şi în perioada următoare.


 

Consilier Nicoleta Popa-purtător de cuvânt

POLIŢIA LOCALĂ TIMISOARA