Comunicat 07.03.2011- Sute de sancţiuni pentru încălcarea normelor de convieţuire socială

Sute de sancţiuni pentru încălcarea normelor de convieţuire socială


De la începutul anului 2011 pe raza municipiului Timişoara au fost constatate peste 200 de contravenţii privind încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prin săvârşirea de fapte, acte şi gesturi obscene, proferare de injurii amenintări cu acte de violenţă, consum de băururi alcoolice în locuri publice, provocarea ori participarea la scandal, dar şi tulburarea ordinii şi liniştii publice a locatarilor.

De asemenea în ultima perioadă au fost constatate contravenţii în ceea ce priveşte desenarea ori scrierea pe pereţii clădirilor, garduri ori alte obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, dar şi deteriorarea prin orice mijloc a acestora, spre exemplu, în noaptea de 5/6 martie, poliţiştii locali au depistat pe strada Ioan Mihalache, pe Sergiu P., în vârstă de 26 de ani şi C. Larisa în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul în Timişoara, care desenau cu vopsea de culoare neagră şi spray pe clădirea unui imobil. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei.

Alte fapte grave constatate sunt cele legate de îndemnarea minorilor la săvârşirea de contravenţii, zilnic aceştia sunt depistaţi în marile intersecţii dar şi în zona centrală a municipiului Timişoara apelând la mila trecătorilor. Împotriva persoanelor adulte s-au luat măsuri de sancţionare contravenţională, iar minorii depistaţi sunt predaţi Adăpostului de Zi şi de Noapte, situat pe strada Ioan Slavici.

Poliţia Locală are în atenţie prevenirea şi combaterea unor astfel de fapte, care nu de puţine ori pot duce la comiterea de infracţiuni, efectivele existente în prezent pot asigura patrule 24 din 24  doar în perimetrele pieţelor Victoriei, Libertăţii, Unirii, Traian şi a parcurilor Central, Dacia şi Bucovina.


Consilier Nicoleta Popa- purtător de cuvânt

POLIŢIA LOCALĂ TIMISOARA