Comunicat 04.02.2011- Nu au încheiat contracte cu RETIM

Nu au încheiat contracte cu RETIM


Serviciul Protecţia Mediului a verificat în repetate rânduri situaţia privind deţinerea contractelor cu operatorul public de salubrizare stabilit de Consiliul Local Timişoara. Atât persoanele fizice cât şi agenţii economici au fost somaţi să intre în legalitate în caz contrar riscând sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor HCL 371/2007 modificată.

La controalele efectuate de poliţiştii locali în această perioadă, pe numele a 50 de agenţi economici s-a luat măsura sancţionării contravenţionale deoarece nu au încheiat la punctele de lucru contract de prestări servicii publice de salubrizare pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere cu operatorul public local. De asemenea s-au întocmit procese verbale de contravenţie şi pe numele a 9 persoane fizice care nu au încheiat contracte cu SC RETIM SA.

Aceste verificări continuă în municipiul Timişoara, iar cei depistaţi fără contracte riscă sancţiuni contravenţionale de la 500 la 1000 lei persoane fizice şi de la 1500 până la 2500 în cazul persoanelor juridice.  


Consilier Nicoleta Popa- purtător de cuvânt

POLIŢIA LOCALĂ TIMISOARA