Comunicat 11.01.2011- Conducatorii auto instituie statii clandestine

Sunt depistaţi încălcând prevederile legale


  

În dimineaţa zilei de 10.01.2011, poliţiştii locali în colaborare cu inspectorii din cadrul Direcţiei Tehnice au desfăşurat o amplă acţiune pe linia depistării autobuzelor şi microbuzelor  care instituie staţii de urcare-coborâre, fără a deţine avizul Comisiei de Circulaţie al Biroului Transport şi Siguranţa Circulaţiei.

Astfel, la intrarea în municipiul Timişoara, pe Calea Şagului în dreptul hipermarketului Metro, opt autobuze, ce transportau navetişti au oprit pe banda unu de circulaţie. La controlul efectuat s-a constatat că cinci conducători auto nu deţineau avizul Comisiei de Circulaţie.

Faptele sunt prevăzute de HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, iar în cazul persoanelor care au încălcat prvederile legale s-a aplicat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 1500 lei.

Atragem atenţia atât conducătorilor auto cât şi călătorilor că astfel de acţiuni(instituirea de staţii), pot provoca accidente de circulaţie, pasagerii la coborâre angajându-se în traversarea drumului prin locuri nepermise, ori fără să se asigure.


 

Consilier  Nicoleta Popa –Purtător de cuvânt

POLIŢIA LOCALĂ TIMIŞOARA