Comunicat 06.01.2011- Nereguli privind calatoria pe mijloacele de transport in comun

Călători depistaţi că încalcă şi alte reguli, cele ale bunului simţ


 

Ieri, poliţiştii locali au desfăşurat o acţiune care a avut drept scop prevenirea dar şi combaterea actelor de vandalism, a murdăririi ori degradării mobilierului din mijloacele de transport în comun, ori a încălcării unor norme sociale, respectiv pe tramvaiele liniei 2, 4, 6, 7, 8 şi 9.

Călătorii clandestini, precum cei care provin din rândul oamenilor străzii au fost coborâţi din mijloacele de transport, pentru că aceştia creează un real disconfort celorlalţi călători şi deseori este solicitată intervenţia poliţiştilor locali în îndepărtarea acestora. Au fost depistate 12 persoane din această categorie socială, aceştia au fost coborâţi din tramvai, iar în urma legitimării persoanele care nu aveau domiciliul stabil pe raza municipiului Timişoara au fost îndrumaţi către localităţile de domiciliu.

Au mai fost constatate şi alte încălcări ale actelor normative şi anume aruncarea de ambalaje din hârtie sau plastic, consumul de alcool, cântatul şi cerşitul pe mijloacele de transport în comun, persoane care adresează expresii jignitoare la adresa publicului călător.

Aceste nereguli constatate de poliţiştii locali au dus la sancţiuni cuprinse între 200 până la 500 lei, conform HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009. Aceste acţiuni vor continua şi în viitor.


Consilier  Nicoleta Popa -Purtător de cuvânt

POLIŢIA LOCALĂ TIMIŞOARA