Comunicat 18.10.2010-Publicitatea stradala, o problema

Atenţie cum desfăşuraţi acţiunile de publicitate stradală
 

În ultima perioadă poliţiştii comunitari au constatat numeroase abateri în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei în vigoare privind publicitatea stradală în municipiul Timişoara. Mulţi dintre cei care distribuie pliante, articole sau alte materiale publicitare nu deţin asupra lor, ori nu au eliberat avizul Primăriei Municipiului Timişoara care le dă dreptul să desfăşoare asemenea acţiuni. S-a constatat că pe clădirile instituţiilor, dar şi a altor imobile din oraş există mărturia clară că nu se ţine cont de locurile special destinate şi amenajate în acest sens, astfel acestea îmbracă un aspect neplăcut prin lipirea afişelor care fac cunoscute reprezentaţiile culturale ce se vor desfăşuta în municipiul nostru.

Un caz asemănător au depistat agenţii de poliţie comunitară, când A. Sorin, de 19 ani, cu domiciliul în comuna Ulieşti, judeţ Dâmboviţa, lipea afişe publicitare pe chioşcurile de ziare din faţa Oficiului Poştal nr.1 şi la intersecţia bulevardelor Revoluţiei cu C.D.Loga.

Pentru nerespectarea HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, tânărul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1000 lei. Peste o 100 de contravenţii au fost constatate la acest capitol în ultima perioadă, iar persoanele care au încălcat prevederile legislaţiei în vigoare au fost sancţionate.

Atragem atenţia celor care desfăşoară aceste activităţi că sancţiunile sunt cuprinse între 1000 până la 2000 de lei, iar pentru ca activitatea lor să fie legală trebuiesc să respecte următoarele: să lipească materialul publicitar doar în locurile autorizate, distribuitea pliantelor se poate face doar dacă este eliberat avizul de către Primăria Timişoara şi doar în locurile menţionate în autorizaţie, achitarea taxelor de publicitate pentru cei care distribuie afişe, postere sau pliante în incinta societăţilor comerciale sau a instituţiilor publice.


 

Consilier  Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA