Comunicat 08.10.2010-Barurile din zona centrală a Timişoarei tulbură somnul locatarilor

Barurile din zona centrală a Timişoarei tulbură somnul locatarilor

Nu de puţine ori administratorii de localuri au fost avertizaţi sau chiar somaţi să respecte prevederile Legii 61/1991 republicată cu privire la respectarea programului de linişte pe timp de noapte între orele 22:00 şi 08:00, în caz contrar riscând sancţiuni cuprinse de la 500 la 1500 lei, pentru tulburarea liniştii locatarilor, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea orcărui aparat, instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobilele cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora.

În această dimineaţă, în jurul orei 04:00, poliţiştii comunitari aflaţi în serviciu de patrulare au sesizat că de la un local situat pe strada Mărăşeşti muzica se auzea la intensitate foarte mare, iar locatarii nu puteau să se odihnească. Pe numele societăţii s-a întocmit un proces verbal de contravenţie.

De asemenea un caz similar a fost constatat zilele trecute la un local situat pe strada Matei Corvin, unde locatarii au sesizat dispeceratul Poliţiei Comunitare că sunt deranjaţi de muzica şi gălăgia de la barul din apropiere. Deplasându-se la faţa locului poliţiştii comunitari au constatat că sesizarea se confirmă, astfel societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 500 lei.

Aceste aspecte rămân în atenţia poliţiştilor comunitari.


Consilier  Nicoleta Popa –POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA