Comunicat 03.09.2010-Sancţionaţi pentru staţionare interzisă

Maşinile de mare tonaj  în atenţia poliţiştilor comunitari


Poliţia Comunitară a adus la cunoştiinţă în repetate rânduri, atât prin acţiuni punctuale, dar şi prin comunicate scrise prevederile HCL 486/2006 privind parcarea vehiculelor grele pe teritoriul municipiului Timişoara. Conducătorii acestei categorii de vehicule care depaşesc 3,5 tone, au obligaţia de a cunoaşte legislaţia în caz contrar riscând sancţiuni cuprinse 1000 până la 2500 lei.

Staţionarea voluntară a vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile publice şi pe terenurile apartinând domeniului public sau privat ale municipiului Timişoara este interzisă. Sunt exceptate cazurile în care sunt efectuate operaţiuni de încărcare/descărcare sau înbarcare/debarcare cu respectarea semnelor rutiere din zonă. Deasemeni se interzice comercealizarea de produse sau prestarea de servicii direct din aceste vehicule.

În această lună au fost constatate un număr de 16 contravenţii privind nerespectarea HCL 486/2006, iar statistica arată că în acest an numărul contavenţiilor a crescut de la 416 în primele 8 luni ale anului 2009, la 789 în aceeaşi perioadă a anului curent. La fiecare intrare în municipiul Timişoara există montate indicatoare şi panou adiţional privind interzicerea staţionării voluntare pe raza oraşului.
            Verificările vor continua  şi în perioada următoare.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA