Comunicat 08.09.2010-Acţiuni periodice în pieţele agro-alimentare

Acţiuni periodice în pieţele agro-alimentare

 

Agenţii de poliţie comunitară au acţionat astăzi în pieţele din municipiul Timişoara în vederea prevenirii şi combarerii acţivităţilor de comerţ stradal ilicit.

În piaţa Doina au fost depistate mai multe persoane care au expus la vânzare haine vechi, neigienizate fără a deţine acordul de comerţ stradal eliberat de Primăria Timişoara. Comercianţii au fost sancţionaţi în conformitate cu prevederile HCL 321/2001, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea zilele trecute poliţiştii comunitari au acţionat în Piaţa Badea Cârţan, unde s-au urmărit aspecte legate de comerţul stradal ilegal, practicarea de către comercianţii autorizaţi a unor preţuri de speculă, încălcarea normelor de igienă, vânzarea articolelor de îmbrăcăminte second-hand fără a deţine aviz de comerţ stradal.

Au fost aplicate un număr de 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.600  lei, iar marfa expusă la vânzare a fost ridicată în vederea confiscării.

Au fost blocate 2 autoturisme parcate pe trotuar şi unul a fost ridicat întrucât era parcat pe spaţiul verde.

În urma acţiunilor repetate, comanda Direcţiei Poliţia Comunitară a hotărât instituirea unui post fix în zona pieţei, în special a Podului Dacilor, în vederea prevenirii apariţiei comercianţilor iliciţi.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA