Comunicat 03.09.2010-Mucuri de ţigări şi resturi aruncate in centrul Timişoarei

Păstraţi curăţenia!

Timişorenii au sesizat constant Poliţia Comunitară, atât prin apeluri telefonice dar şi în scris situaţiile în care alţi cetăţeni nu respectă prevederile referitoare la asigurarea şi păstrarea ordinii şi curăţeniei, igienei publice şi protecţiei mediului înconjurător, încălcând astfel legislaţia în vigoare.

Toate aceste activităţi ilicite atentează la buna gospodărire şi înfrumuseţare a oraşului, provoacă disconfort, nemulţumirea şi indignarea cetăţenilor.

Agenţii de poliţie comunitară au organizat  acţiuni specifice în acest sens, în care patrulele din zona centrală a oraşului au verificat felul în care cetăţenii îşi respectă oraşul.  

La intrare în spaţiile comerciale situate în Piaţa Victoriei au fost depistate peste 10 persoane care, abandonau pe domeniul public resturi alimentare sau nealimentare.     Astfel de fapte au fost constatate şi în piaţa Libertăţii, Traian şi în perimetrele staţiilor RATT, unde ambalajele din hârtie sau plastic dar şi resturile de ţigări sunt aruncate pe domeniul public, deşi există amplasate coşuri ori recipiente special destinate colectării deşeurilor.

Au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, din care 18 pentru încălcarea prevederilor HCL 371/2007 modificată, sancţiunile fiind cuprine între 500 şi 1000 lei, dar şi a Legii 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi în zonele urbane cu sancţiuni cuprinse între 50 şi 100 lei. De asemenea peste 10 persoane au primit avertisment verbal din partea poliţiştilor comunitari.

Pe viitor aceste acţiuni vor continua în scopul prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de depozitare a deşeurilor de orice fel pe domeniul public.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA