Comunicat 29.07.2010- Taxi ilicit

Taximetriştii ilegali la control


   

Poliţiştii comunitari, împreună cu agenţi ai Poliţiei Rutiere şi inspectorii din cadrul Direcţiei Drumuri şi Transporturi, au acţionat în aceste zile pe linia depistării conducătorilor auto care efectuează activităţi de transport persoane, în special din Timişoara către alte localităţi din judeţ fără a deţine autorizaţie în acest sens. Poliţiştii comunitari au mai efectuat astfel de controale soldate cu somaţii scrise iar mai apoi chiar şi cu sancţiuni contravenţionale. Potrivit  HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, cei care desfăşoară activităţi de transport persoane fără avizul Comisie de Circulaţie din cadrul Primăriei riscă sancţiuni de la 1500 la 2000 lei. Atât cetăţenii cât şi transportatorii autorizaţi au sesizat în permanenţă acest fenomen, fapt pentru care zilele trecute s-a desfăşurat o acţiune ce a avut în vizor verificarea acestor aspecte pe arterele de ieşire din municipiul Timişoara, precum  Calea Şagului şi Calea Torontalului.

În urma controalelor efectuate au fost depistate trei persoane care executau transportul de persoane fără autorizaţie acestea fiind sancţionate în conformitate cu prevederile actelor normative în viguare. De la începutul acestui an au fost aplicate peste 30 de sancţiuni celor care nu desfăşoară această activitate în condiţii legale.

Dorim să facem cunoscut cetăţenilor care apelează la servicile acestor „transportatori ”, că se expun la foarte multe riscuri, deoarece aceştia efectuează transport de persoane în condiţii care nu sunt conforme cu legislaţia din domeniu şi de multe ori este pusă în pericol viaţa pasagerilor. Aceste acţiuni vor continua şi în viitor încercându-se astfel eradicarea acestui fenomen.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA