Comunicat 27.07.2010-Atelajele cu tracţiune animală au fost ridicate

Atelajele cu tracţiune animală au fost ridicate
 

Potrivit HCL 251/2002, se interzice circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală pe şosele fără aviz din partea Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Timişoara, nerespectarea acestui act normativ atrăgând după sine sancţiuni de 300 lei. Cele mai multe dintre  persoanele care nu respectă hotărârea de consiliul local menţionată se îndeletnicesc cu căutatul de fier vechi pe care apoi îl predau la centre de colectare sau cu diferite „servicii” pentru alţi timişoreni, care îi plătesc pentru a transporta diverse deşeuri, dar pe care de cele mai multe ori le abandonează pe domeniul public. Mai mult decât atât, căruţaşii care circulă pe drumurile publice şi aşa destul de aglomerate reprezintă totodată un adevărat pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, dar şi pentru ei înşişi.

Mai multe persoane au fost depistate ieri în această situaţie pe Calea Buziaşului, însă de această dată aceştia au rămas fără căruţe, acestea fiind ridicate de inspectorii ADP. În ultima perioadă, poliţiştii comunitari au aplicat un număr de peste 90 de sancţiuni acelor persoane care au circulat cu căruţa pe raza municipiului Timişoara fără a deţine aviz din partea Comisiei de Circulaţie.

 Solicităm cetăţenilor ca de fiecare dată când observă aceste atelaje pe drumurile publice să contacteze telefonic Poliţia Comunitară, pentru a putea lua măsuri în consecinţă, majoritatea dintre cei care comit aceste fapte nu deţin autorizaţie, ori se abat de la traseul menţionat în aceasta.


 

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA