Comunicat 15.07.2010-Unde aruncăm resturile nealimentare

Unde aruncăm resturile nealimentare


 

Zilnic poliţiştii comunitari constată fapte contravenţionale ce încalcă prevederile hotărârii Consiliului Local Timişoara cu privire la păstrarea curăţeniei şi protecţiei mediului înconjurător.

În această lună, au fost constatate şi sancţionate 18 astfel de fapte precum aruncarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, scuipatul şi consumul de seminţe, precum şi a altor categorii de deşeuri pe domeniul public. În prima jumătate a anului poliţistii comunitari au constatat peste 570 de contravenţii la acest capitol, sancţiunile fiind cuprinse între 500 şi 1000 lei.

Spre exemplu, B. Adina-Mihaela, de 33 de ani cu domiciliul în sat Bencecu de Sus, judeţ Timiş, a fost surprinsă ieri în staţia RATT de pe strada Stan Vitrighin, aruncând un rest de la o ţigară pe trotuar, cu toate că în respectiva staţie era amplasat coş de gunoi prevazut cu scrumieră metalică, motivând în procesul verbal că era prea departe coşul şi risca să piardă mijlocul de transport. Cazuri similare se întâmplă frecvent în municipiul nostru, fapt pentru care atenţionăm cetăţenii să respecte normele elementare de curăţenie, în caz contrar riscând sancţiuni în conformitate cu prevederile HCL 371/2007 modificată.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA