Comunicat 31.05.2010-Noi verificări pe linie de TAXI

Noi verificări pe linie de TAXI
 


 

Poliţiştii comunitari au executat şi desfăşurat pe parcurcul mai multor zile verificări în ceea ce priveşte identificarea contucătorilor auto de taxi neautorizaţi, sau care nu respectă normele legale privind activitatea de taximetrie.

Un număr de 37 conducători auto au fost verificaţi, dintre care cinci au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor HCL 371/2007 modificată efectuând transport de persoane prin curse ocazionale, speciale, în convenţie sau neregulate, instituind staţii de urcare/coborâre pe teritoriul municipiului Timişoara fără avizul Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara şi a HCL 101/2009, pentru utilizarea însemnelor şi înscrisurilor specifice taxiurilor autorizate, fără a deţine autorizaţie eliberată de către Serviciul Transporturi al Primăriei Timişoara.

Spre exemplu, Florin A., de 41 de ani, din sat Şandra judeţ Timiş a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1500 lei pentru nerespectarea HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, iar C. Tibi de 55 ani, domiciliat în Timişoara, a fost sancţionat pentru nerespectarea prevederilor HCL 101/2009 cu amendă contravenţională în valoare de 2000 lei.

Dorim sa aducem la cunoştiinţă pe această cale, faptul că acţiunile pe această linie vor continua şi în viitor, astfel ca persoanele care desfăşoară această activitate să intre în legalitate şi să respecte prevederile hotărârilor Consiliului Local Timişoara.


 


Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA