Comunicat 21.05.2010-Situaţia autoturismelor abandonate pe domeniul public

Situaţia autoturismelor abandonate pe domeniul public
   

Încă din anul 2008, s-a instituit în cadrul Direcţiei Poliţiei Comunitare Timişoara un departament a cărui principal obiect de activitate este verificarea şi soluţionarea problemelor legate de autoturismele abandonate pe domeniul public. Cetăţenii sesizează tot mai des prezenţa acestor autoturisme în municipiul nostru, solicitând sprijinul poliţiştilor comunitari în rezolvarea acestor situaţii.

Până în prezent agenţii de Poliţie Comunitară au verificat şi înregistrat un număr de 1631 astfel de autovehicule, din care 874 au fost ridicate de proprietari în urma somaţiilor aplicate pe caroseria acestora, iar 371 dintre ele nu au făcut obiectul Legii nr. 421/2002.

Din 307 dosare trimise Primăriei Municipiului Timişoara, pentru 99 au fost emise de către Primar, Dispoziţii de declarare a autovehiculelor abandonate sau fără stăpân, ulterior fiind ridicate 56 de către Administraţia Domeniului Public, iar 36 au fost ridicate de către proprietarii acestora.

Poliţiştii comunitari au aplicat un număr de 19 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19000 lei, pentru refuzul proprietarilor de a ridica autoturismele de pe domeniul public, în conformitate cu  Legea 421/2002.

În prezent s-au emis alte 3 Dispoziţii ale Primarului, de abandon, iar autovehiculele  urmează a fi ridicate de pe domeniul public de către ADP, rămânând în lucru un număr de 60 de astfel de cazuri.


 

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA