Comunicat 29.04.2010-O nouă acţiune în cartierele timişorene

O nouă acţiune în cartierele timişorene


  

Scopul acţiunilor organizate de Poliţia Comunitară în cartierele din municipiul Timişoara, este de a se relaţiona cu cetăţenii în vederea cunoaşterii problemelor cu care aceştia se confruntă în zonele unde locuiesc şi larea măsurilor legale împotriva celor care nu respectă legislaţia.

Ieri, poliţiştii comunitari au patrulat cu motoscuterele în cartierele Ronaţ, Mircea cel Bătrân, Mehala, Circumvalaţiunii, Blaşcovici, Bucovina, Aradului, Odobescu, Elisabetin şi Iosefin.

Pe parcursul acţiunii, agenţii au relaţionat cu 82 de cetăţeni, care au expus probleme legate de prezenţa oamenilor străzii, degradarea spaţiilor verzi prin parcarea autoturismelor, riscul formării de rampe clandestine, autoturismele abandonate pe domeniul public, numărul mare de câini fără stăpân, dar şi lasarea în libertate a acestora de către proprietari ori deţinători .

Au fost înmânate somaţii celor care au depozitat pe trotuar sau pe stradă materiale de construcţii, ca în termen de 5 zile să aducă terenul la starea iniţială potrivit HCL 371/2007 modificată, fiind sancţionate 8 persoane pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, abandonarea de deşeuri pe spaţiile verzi, ori a staţionării vehiculelor grele pe teritoriul municipiului Timişoara.    

În perioada următoare Poliţia Comunitară îşi propune organizarea mai multor acţiuni de acest gen, pentru ca timişorenii să poată expune problemele cu care se confruntă şi totodată să conştientizeze că prin atitudine contribuie la păstrarea unui oraş curat şi civilizat.


 

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA