Comunicat 01.04.2010-Poliţia Comunitară alături de cetăţeni în perioada Sărbătorilor Pascale

Poliţia Comunitară alături de cetăţeni în perioada Sărbătorilor Pascale

 


În acest an, în noaptea de 03/04 aprilie 2010, credincioşii creştini ortodocşi români, sârbi, ucraineni catolici şi cei greco – catolici, întâmpină marea sărbătoare a „Învierii Domnului nostru Iisus Hristos” în lăcaşele de cult de pe raza municipiului Timişoara.

Poliţiştii comunitari vor supraveghea, alături de celelalte forţe din sistemul integrat de ordine publică, precum agenţi de la Poliţia Municipiului şi jandarmi, la buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de această sărbătoare, în sensul respectării ordinii şi liniştii publice, prevenirii furturilor şi comiterii de fapte cu violenţă în apropierea lăcaşelor de cult. Din partea Poliţiei Comunitare, în Noaptea de Înviere vor acţiona un număr de 45 de agenţi de poliţie comunitară, aceştia fiind prezenţi la Catedrala Mitropolitană şi Biserica Greco–catolică din str. Piatra Craiului, Capela Militară din Piaţa Timişoara 700,  Biserica Greco–catolică de la Spitalul de Oftalmologie, Biserica sârbească pe str. E. Ungureanu nr.14, Biserica sârbească pe str. A. Pacha Biserica sârbească din Piaţa Traian,  Biserica de la Clinica de Cardiologie de pe str. Gh. Adam, Biserica ortodoxă Sf. Ilie de pe str. Andrei Şaguna, Biserica din Badea Cârţan, Biserica ortodoxă de pe str. Ştefan de Mare, Biserica Martirilor de pe str. Albac, Biserica ortodoxă de pe str. Chişodei colţ cu Herculane, Biserica ortodoxă a Studenţilor de lângă Lic. Ion Vidu, Biserica ortodoxă din Piaţa Avram Iancu şi Biserica sârbească din Piaţa Avram Iancu, Biserica ortodoxă din Piaţa Dacia, Biserica ortodoxă de pe str. Taborului,  Biserica ortodoxă de pe str. Dej, Biserica ortodoxă de pe str. Sf. Apostoli Petru şi Pavel, Biserica ortodoxă de la Muzeul Satului,  Biserica ortodoxă de pe str. Alpiniştilor, Biserica ortodoxă din cartierul Crişan, Biserica ortodoxă de pe str. Baader, Biserica ortodoxă de pe str. G. Muzicescu.

În zilele premergătoare şi în cele de după Noaptea de Înviere, Poliţia Comunitară îşi va desfăşurarea activitatea normal, atât prin patrule pedestre, cât şi auto.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA