Comunicat 24.03.2010-Poliţiştii comunitari reiau patrulările pe motoscutere

Poliţiştii comunitari reiau patrulările pe motoscutere


  

Începând cu luna aprilie, Poliţia Comunitară Timişoara reintroduce, pe străzile oraşului patrulele pe motoscutere. Un număr de 24 de agenţi vor patrula pe motoscutere, deplasându-se mult mai rapid la sesizările cetăţenilor şi soluţionând astfel, mai eficient şi operativ situaţiile din teren. Ieri, aceştia au fost instruiţi în privinţa respectării regulilor de trafic, a modului în care se face patrularea la acţiunile la care participă de obicei, atenţia îndreptându-se în această perioadă spre parcuri şi locurile de agrement pentru păstrarea ordinii şi liniştii publice, precum şi în intersecţii pentru prevenirea şi combaterea fenomenului cerşetoriei, care reapar mai intens o dată cu încălzirea vremii. De asemeni, prin folosirea motoscuterelor, se va asigura prezenţa noastră şi în cartierele unde accesul auto este mai dificil, sau unde datorită complexităţii problemelor, nu s-a reuşit prezenţa Poliţiei Comunitare în ultimul timp.

Se vor stabilii trasee de patrulare pentru fiecare echipă motorizată, care va ţine cont de solicitările Consiliilor de Cartiere, a asociaţiilor de proprietari şi ale cetăţenilor, astfel încât fiecare zonă a municipiului să poată fi acoperită si să acţioneze în vederea asigurării unui climat de siguranţă şi ordine publica, dar şi să se relaţioneze cu cetăţenii, ale căror probleme vor constitui priorităţi pentru activitatea noastră viitoare.

Sesizările se pot face la numerele de telefon 0256.246.112 sau 968 – Dispecerat Secţia 1 şi 0256.471.479 – Secţia 2 Poliţie Comunitară pentru zonele Ronaţ, Mehala, Aradului, Torontalului, Lipovei.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA