Comunicat 23.03.2010-Respectarea normelor de convieţuire socială, o problemă mai veche

Respectarea normelor de convieţuire socială, o problemă mai veche


 

Mai multe persoane au fost depistate, ieri, consumând alcool pe domeniul public, sau provocând scandaluri pe fondul consumului de alcool, încălcând astfel prevederile Legii 61/1991 republicată.

Poliţiştii comunitari au constatat că, în ultima perioadă, odată cu încălzirea vremii, a crescut numărul persoanelor care se adună în parcuri şi consumă alcool pe domeniul public deranjând cetăţenii care locuiesc în apropierea acestora. De la începutul lunii martie, peste 70 de persoane au fost depistate în această situaţie, acestea fiind sancţionate conform Legii 61/1991 republicată, cu amenzi între 100 şi 500 lei. Spre exemplu, trei bărbaţi au fost depistaţi de poliţiştii comunitari consumând alcool în parcul Central, declarând  că au băut fie “de plăcere”, fie “de supărare”. Un alt cetăţean a fost sancţionat pentru aceeaşi faptă, fiind depistat consumând alcool în parcul Doina. Tot pe fondul consumului de alcool pornesc şi scandalurile, în parcul Inocenţiu Klein, unde Ştefan P., de 52 de ani, adresa injurii şi expresii jignitoare trecătorilor, fiind sancţionat cu amendă de 300 lei. De la începutul anului 2010, peste 350 de persoane au fost sancţionate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, fapte sancţionate de Legea 61/91 republicată.

Prin aceste acţiuni, Poliţia Comunitară, odată cu sosirea primăverii, doreşte să asigure confortul necesar celor care aleg să se relaxeze pentru câteva ore în parcurile din municipiul Timişoara.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA