Comunicat 25.02.2010-145 de sancţiuni pentru staţionarea maşinilor de mare tonaj

145 de sancţiuni pentru staţionarea maşinilor de mare tonaj
  


De la începutul anului 2010 şi până în prezent poliţiştii comunitari au depistat şi sancţionat 145 de contravenienţi care nu au respectat prevederile HCL 486/2006 care interzice staţionarea voluntară, ori parcarea autovehiculelor de mare tonaj, cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe domeniul public sau privat al municipiului Timişoara. Această restricţie se exceptează pe timpul operaţiunilor de încărcare/descărcare sau îmbarcare/debarcare, însă conducătorii acestor vehicule având obligaţia să respecte semnalizarea rutieră din zonă.

Deşi există montate indicatoare prin care se aduce la cunoştiinţă hotărârea consiliului local, unii şoferi ignoră aceste prevederi. Tot de la începutul anului au fost aplicate 106 colante autoadezive, iar suma pe care contravenienţii au trebuit să o achite este cuprinsă între 1000 şi 2500 lei.

Locaţiile unde au fost depistate comiterea unor astfel de fapte sunt mai tot timpul aceleaşi, pe străzile Grigore Alexandrescu, Locotenent Ovidiu Balea, Divizia 9 Cavalerie, Grigore T. Popa, Calea Buziaşului, Calea Aradului şi Calea Şagului. 

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA