Comunicat 24.02.2010-Şoferii opresc la întâmplare ca să-şi preia clienţii

Şoferii opresc la întâmplare ca să-şi preia clienţii


  

Astfel de situaţii întâlnim la fiecare ieşire din municipiul Timişoara şi nu numai. Şoferii, angajaţi ai diverselor societăţi de transport instituie staţii de urcare/coborâre în alte staţii decât cele aprobate de Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Timişoara.

Doar ieri, poliţiştii comunitari au depistat cinci astfel de cazuri în staţia R.A.T.T. situată pe strada Iuliu Maniu.

Patru sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, cu amendă în valoare de 1500 lei deoarece a efectuat activităţi de transport persoane prin curse ocazionale, instituind staţie de urcare/coborâre pe teritoriul municipiului Timişoara fără avizul Comisiei de Circulaţie, deviând de la traseul stabilit.

Un caz mai deosebit a fost surprins de poliţiştii comunitari în aceeaşi staţie unde l-au depistat pe şoferul unui autobuz marca IKANUS, oprit în vederea preluării călătorilor şi care nu deţinea avizul Comisiei de Circulaţie referitor la stabilirea traseului. Iniţial, contravenientul a refuzat să se legitimeze, pe motivul că poliţiştii comunitari nu au competenţe în această privinţă.   Astfel, conducătorul auto s-a ales cu două sancţiuni, una pentru refuzul de a prezenta actul de identitate, la cererea îndreptăţită a agenţilor de Poliţie Comunitară, în conformitate cu Legea 61/1991 republicată în valoare de 400 lei, iar a doua sancţiune a fost întocmită conform HCL 590/2006 privind transportul public de persoane pe raza municipiului Timişoara, în valoare de 2500 lei.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA