Comunicat 19.02.2010-Acţiuni de depistare a persoanelor care încalcă normele de convieţuire socială

Acţiuni de depistare a persoanelor care încalcă normele de convieţuire socială
   


Acţiunile repetate desfăşurate de poliţiştii comunitari în colaborare cu forţele de ordine publică din cadrul Poliţiei Naţionale au drept scop identificarea, amprentarea şi introducerea în baza de date a persoanelor care vagabondează pe străzile oraşului Timişoara, încălcând normele de convieţuire socială sancţionate de Legea 61/91 republicată şi nu numai.

Compartimentul Informatizare al Poliţiei Comunitare a întocmit o statistică proprie ce conţine datele de identificare a 497 de persoane adulte şi minore, depistate dar şi sancţionate anterior de poliţiştii comunitari.

Această bază de date va fi pusă la dispoziţia Poliţiei, deoarece au existat cazuri de infracţiuni comise de persoane ce provin din acest mediu, ori ne-a fost solicitată identificarea unei persoane decedate.

În ceea ce priveşte situaţia minorilor, conform protocolului de colaborare dintre Poliţia Comunitară şi Centrul de Zi şi de Noapte pentru Minori situat pe strada Ioan Slavici, această statistică va fi înaintată autorităţilor competente pentru a servi la îmbunătăţirea serviciilor.

            La acţiunea organizată astăzi, au fost depistate şi sancţionate 20 de persoane pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 republicată, dar şi a HCL 371/2007 modificată şi completată ulterior pprivind ocuparea unui spaţiu fără contract de închiriere.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA