Comunicat 16.02.2010-Verificarea taximetriştilor în perimetrul Spitalului Judeţean

Verificarea taximetriştilor în perimetrul Spitalului Judeţean
 


În urma numeroaselor sesizări înregistrate la dispeceratul Poliţiei Comunitare, au fost organizate şi desfăşurate  acţiuni pe parcursul mai multor zile, verificându-se modalitatea de desfăşurare a activităţii “TAXI”. Astfel, s-a constatat că şoferii care practică această activitate nu respectă delimitarea staţiei existente în faţa Spitalului Clinic Judeţean Timişoara, iar pentru a putea prelua clienţii formează coloane, care obstrucţionează intrarea şi ieşirea ambulanţelor la Spitalul de Ortopedie.

Acţiunea întreprinsă de poliţiştii comunitari în perioada 08-15.02.2010, a avut ca rezultat aplicarea a 9 sancţiuni de contravenţie în valoare totală de 3000 lei, din care 8 sancţiuni au fost întocmite pentru nerespectarea HCL 371/2007 modificată cu HCL 206/2009, pentru preluarea clienţilor din alte locuri decât cele stabilite de Primăria Municipiului Timişoara.

Spre exemplu, Angel P. de 43 de ani, cu domiciliul în Timişoara, în calitate de conducător auto a autoturismului echipat taxi, a staţionat pentru preluarea clienţilor în afara staţiei, amenajată şi semnalizată corespunzător, de pe strada Dr. Iosif Bulbuca, obstrucţionând intrarea şi ieşirea ambulanţelor la Spitalul de Ortopedie.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA