Comunicat 09.02.2010-Caz social soluţionat de poliţiştii comunitari

Caz social soluţionat de poliţiştii comunitari


Ieri, agenţii de Poliţie Comunitară au fost solicitaţi de către angajaţii din cadrul Direcţiei Asistenţă Socială, Serviciul pentru Persoane Vârstnice, pentru a intervenii în soluţionarea unui caz deja cunoscut al unei persoane vârstnice, de sex feminin care deseori dă semne de agresivitate verbală faţă de trecători. Persoana se numeşte I. Verona, în vârstă de 52 de ani, fost cadru didactic care din cauza afecţiunilor psihice a devenit un om al străzii, adunănd din pubele resturile alimentare şi manifestând un caracter oarecum violent.

Poliţiştii comunitari s-au deplasat pe Calea Aradului unde au depistat persoana aşezată pe trotuarul de acces pietonal din faţa sediului Dacia, înconjurată de sacoşe şi plase, refuzând categoric ajutorul din partea angajaţilor Serviciului pentru Persoane Vârstnice, de a fi dusă la o clinica de spacialitate pentru îngrijiri medicale.

A fost solicitat un echipaj medical, iar la scurt timp persoana a fost transportată de o ambulanţă la Spitalul Psihiatric „Eduard Pamfil” situat pe strada Iancu Văcărescu din Timişoara.

Cadrele medicale de la spital au preluat femeia, ulterior aceasta fiind internată la spitalul din Gătaia pentru a i se acorda un tratament spacializat.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA