Comunicat 28.01.2010-Sancţiuni pentru maşinile de mare tonaj parcate neregulamentar

Sancţiuni pentru maşinile de mare tonaj parcate neregulamentar
  

În conformitate cu prevederile  HCL 486/2006, staţionarea voluntară a vehiculelor cu masa totală maximă  autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat ale municipiului Timişoara, este strict interzisă.

Pe raza municipiului Timişoara au fost depistaţi patru conducători auto care din comoditate au staţionat cu vehiculele de mare tonaj în locuri nepermise.

Locaţiile unde au fost depistate comiterea unor astfel de fapte de către poliţiştii comunitari au fost pe str. Lt.O.Balea, Calea Aradului şi Calea Torontalului.

Spre exemplu, Nicolae G. domiciliat în comuna Floreşti judeţ Cluj, a staţionat voluntar cu autovehiculul marca Mercedes de culoare alb, pe Calea Torontalului în vecinătatea unui depozit de îngrăşăminte chimice. Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă de 1000 lei.

Potrivit aceleaşi hotărâri de consiliu local aceasă  restricţie se exceptează pe timpul efectuării operaţiunilor de încărcare/descărcare sau îmbarcare/debarcare, conducătorii acestor vehicule având obligaţia să respecte semnalizarea rutieră din zonă, în caz contrar sancţiunea este de la 1000-2500 lei.

Agent asistent Nicoleta Popa

POLIŢIA COMUNITARĂ TIMIŞOARA